Långemåla IF

Referat: Alstermo IF - Långemåla IF

Tredje raka?

Då var det dags att snöra på skorna igen och möta laget som är favorittippat till att ta hem serien, nämligen Alstermo.

På en nästan lite för perfekt matta och i härligt vårväder startade matchen i ett högt tempo, som mest gav hemmalaget fördelen. Det var också inledningsvis ganska så tufft spel, och det resulterade i några tidiga gula kort för LIF.
Men vi höll emot trycket bra, även om Alstermo spelade en hel del längre bollar som de försökte leta sig in med bakom vår backlinje. Detta blev till slut lyckosamt, och med lite tur (bollen halv-rensades av en Långemålas spelare) fick hemmalaget utdelning och kunde sätta första målet.
Alstermo fortsatte pressa på, och kunde ganska ofta komma till avslut, även om det inte blev på mål, hade man stort självförtroende.
Det skulle dock bli en straff som gav 2-0. LIF gick till pausvila och kunde prata ihop laget lite.

Andra halvlek blev lite jämnare, även om det va Alstermo som stod för målen inledningsvis.
Visst hade Långemåla fler chanser att kunna få in en kasse, men det ville sig inte mer än att en lite tilltrasslad situation ändå gav en reducering genom en påpasslig David Filipsson som fick en nickskarvning från Axel på en av våra offensiva frisparkar.

Vi gjorde en lite svag första halvlek, men en riktigt bra och stabil andra halvlek där vi kämpade hela vägen.

Nästa omgång: derby mot Ruda IF, se till att inte missa den matchen.